Klasiskie latviešu deserti
Rubrikā “Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!” katru nedēļas nogali piedāvāsim vienu recepti, iesakot to izmēģināt kopā ar bērniem.
- Buberts
- Auzu pārslu krēms ar ogu mērci
- Piena ķīselis ar dzērveņu mērci
- Peldošās salas
- Debesmannā
- Šokolādes krēms
- Melleņu klimpas
- Biezpiena sacepums
- Žāvētu ābolu krēms
- Kakao ķīselis ar pienu
- Biezpiena krēms ar ogu ķīseli
- Maizes zupa
- Putukrējums ar citrona vafelēm
- Sambuks
- "Abavas sniegs" un "Dundagas krēms"
Kā izskatās Tava bērnības saldākā atmiņa? Parādi mums sava mīļākā saldā ēdiena recepti un bildes! Sūti uz [email protected].
Mūsu aicinājumam dalīties ar tradicionālo saldo ēdienu receptēm atsaucās Laila Rudzone. Piedāvājam viņas atsūtīto recepti, kuru autore raksturo kā jau piemirstu.
Žāvētu ābolu krēms
Nepieciešams:
- 150 g kaltētu ābolu.
- 80–100 g cukura.
- 200 g 35% saldā krējuma.
- 4 g želatīna.
Pagatavošana:
Žāvētus ābolus noskalo, pārlej ar ūdeni, pieber cukuru un lēni vāra, līdz tie mīksti. Izvārītos ābolus sablendē.
Siltai ābolu masai pievieno izšķīdinātu želatīnu un iecilā saputotā saldajā krējumā.
Pasniedz ar mājas zilo vīnogu ķīseli vai citu ogu ķīseli.
Ķīselis
Nepieciešams:
- 200 g dzērveņu.
- 3 ēdamkarotes cukura.
- 1 ēdamkarote cietes.
- 1,5 l ūdens.
Pagatavošana:
Uzvāra ūdeni, ieber nomazgātas dzērvenes, vāra, līdz tās pārsprāgst.
Ja nevēlas, lai ķīselī paliek ogu mizas, dzērvenes var ielikt nelielā caurdurī, ar visu caurduri iegremdē ūdenī, kad dzērvenes pārsprāgst, tās ar karoti izrīvē caur caurduri, mizas paliks, tās izmet.
Dzērveņu sulai pieliek cukuru, uzvāra un pieliek ar ūdeni sajauktu cieti, uzvāra, atdzesē.
Variants: Dzērveņu vietā izmanto ogu sulu.