Žāvētu ābolu krēms. Ierādi bērnam klasiskos latviešu desertus!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem un 8 mēnešiem.

Novērots, ka bērni nepazīst mūsu saldo ēdienu klasiku, jo mainās ģimenes ēšanas paradumi, tāpēc bērni nezina uzputeni, peldošās salas, biezpiena sacepumu un citus kādreiz populārus desertus. Tāpēc izveidojām rubriku “Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!"

Katru nedēļas nogali piedāvāsim vienu recepti, iesakot to izmēģināt kopā ar bērniem.
 
 

Kā izskatās Tava bērnības saldākā atmiņa? Parādi mums sava mīļākā saldā ēdiena recepti un bildes! Sūti uz [email protected].

Mūsu aicinājumam dalīties ar tradicionālo saldo ēdienu receptēm atsaucās Laila Rudzone. Piedāvājam viņas atsūtīto recepti, kuru autore raksturo kā jau piemirstu.

Žāvētu ābolu krēms

Nepieciešams:

  • 150 g kaltētu ābolu.
  • 80–100 g cukura.
  • 200 g 35% saldā krējuma.
  • 4 g želatīna.

Pagatavošana:

Žāvētus ābolus noskalo, pārlej ar ūdeni, pieber cukuru un lēni vāra, līdz tie mīksti. Izvārītos ābolus sablendē.

Siltai ābolu masai pievieno izšķīdinātu želatīnu un iecilā saputotā saldajā krējumā.

Pasniedz ar mājas zilo vīnogu ķīseli vai citu ogu ķīseli.

Ķīselis

Nepieciešams:

  • 200 g dzērveņu.
  • 3 ēdamkarotes cukura.
  • 1 ēdamkarote cietes.
  • 1,5 l ūdens.

Pagatavošana:

Uzvāra ūdeni, ieber nomazgātas dzērvenes, vāra, līdz tās pārsprāgst.

Ja nevēlas, lai ķīselī paliek ogu mizas, dzērvenes var ielikt nelielā caurdurī, ar visu caurduri iegremdē ūdenī, kad dzērvenes pārsprāgst, tās ar karoti izrīvē caur caurduri, mizas paliks, tās izmet.

Dzērveņu sulai pieliek cukuru, uzvāra un pieliek ar ūdeni sajauktu cieti, uzvāra, atdzesē.

Variants: Dzērveņu vietā izmanto ogu sulu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti