Saldais ēdiens - "Sniegs avenēs"
Sastāvdaļas
- Biezpiens – 500 g
- Saldais krējums – 300 g
- Cukurs – 100 g
Ķīseļa sastāvdaļas:
- Avenes – 1 kg
- Ūdens – 1,5 l
- Kartupeļu ciete – 100 g
- Cukurs – 150 g
Pagatavošana
Biezpienu rūpīgi samīca, lai no graudainas masas veidojas viendabīga masa. Pievieno saldo krējumu un cukuru, kārtīgi samaisa. Pasniedz ar atdzesētu aveņu ķīseli. Dekorē ar vīnogu, fizāli, piparmētras lapiņu un pūdercukuru.
Ķīseļa pagatavošana
Vispirms uzvāra ūdeni, tad pievieno cukuru un avenes, pavāra 3-5 minūtes un pievieno kartupeļu cieti. Maisot karsē, līdz ķīselis sabiezē.