Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Aiga Bitmane

Īstās latvju saimnieces. Signe Ezeriņa

Cukurvistiņa sakņu dārzā. Krāsains un sātīgs pamatēdiens «Īstās latvju saimnieces» gaumē

Panētie vistas filejas gabaliņi ar krāsainām saknēm būs īsts baudījums gan vēderam, gan acīm. Izmēģini pagatavot šo ēdienu pēc raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Signes Ezeriņas receptes!

Lauku mājas "Indāni" saimniece Signe Ezeriņa.
Lauku mājas "Indāni" saimniece Signe Ezeriņa.

Signe ar savu vīru saimnieko lauku sētā "Indāni", kur var redzēt visdažādākos četrkājainos draugus – suņus, kaķus, aitas, kazas, zirgus, govis, teļus, cūkas, vistas, pīles un vēl, un vēl. Signei ir divi savi bērni – dēls un meita, kuri jau ir pieauguši, saimniece ir arī audžumāte vēl 15 smaidīgiem bērniem – daži jau pieauguši, daži vēl pavisam maziņi. Signe ir ne tikai savas lauku sētas "Indāni" saimniece, bet arī pirtniece.

Sastāvdaļas

  • 0,5 kg vistas filejas (sagrieztas gabaliņos)
  • 1 ēdamkarote sezama sēkliņu
  • sīpolloki pasniegšanai

Panēšanai:

  • 100 grami miltu
  • 200 grami kukurūzas cietes
  • 2 viegli sakultas olas
  • 1 ēdamkarote sāls
  • eļļa fritēšanai

Marināde vistai: 

  • 150 grami tomātu mērces
  • 40 grami brūnā cukura
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1,5 tējkarote rīsu etiķa
  • 1 ēdamkarote augu eļļas 
  • šķipsna sāls
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un smalki sakapātas vai izspiestas caur ķiploku spiedi

Pagatavošana

Pagatavo mērci glazēšanai: visas marinādes sastāvdaļas samaisa kopā, līdz izveidojas viendabīga masa. Tad lēzenā traukā ieber miltus un vēl citā lēzenā traukā kartupeļu cieti. Viegli sakuļ olas, kurās vēlāk apviļās vistas filejas gabaliņus.

Eļļu ielej katlā vai pannā un uzkarsē līdz 190 grādiem. Vistas filejas gabaliņus vispirms izvārta miltos, tad olā un visbeidzot – kukurūzas miltos. Liek uzkarsētā eļļā un cep trīs līdz piecas minūtes, līdz vistas garoziņa ir kļuvusi zeltaini brūna. Izņem no eļļas un uzliek uz šķīvja ar papīra dvieli. Atļauj liekajai eļļai notecēt.

Fritēto vistu pārlej ar sagatavoto mērci un pasniedz, apbērtu ar sezama sēkliņām un sīpollokiem.

Pasniedz ar cepeškrāsnī ceptiem kartupeļi, bietēm, burkāniem, vārītām sviesta pupiņām un sviestā ceptām gailenītēm, pievieno saplūkātas salātlapas, tomātus, gurķi ar divu veidu mērcēm. Pirmo gatavo no grieķu jogurta ar dillēm un ķiplokiem, pievieno sāli, otro – no citrona sulas, olīveļļas, sāls un pipariem.

"Īstās latvju saimnieces"

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti