"Likteņa līdumnieki". LTV videofilma . 1. sērija
Zinas.ltv arī krievu valodā

"Īstās Latvijas saimnieces" 3. sērija

Poļu tomātu zupa - «Īstās Latvijas saimnieces» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem un 7 mēnešiem.

LTV raidījumu "Īstās Latvijas saimnieces" Daugavpilī ciemos aicināja poliete Vanda Baulina. Viņa raidījuma dalībnieces cienāja ar tomātu zupu, sautētiem kāpostiem un ābolu pīrāgu jeb kēksu.

Vanda Baulina – poliete

Vanda ir šīs sezonas “saimnieču kompānijas” motors un dzinējspēks. Viņai ir viedoklis par visu, un viņa zina, kā lietām jānotiek!

Vanda ir aktīva poļu kultūras un tradīciju kopēja Daugavpilī un par savu darbu poļu tautas labā saņēmusi pat atzinību no Polijas Valsts prezidenta.

Vanda ir cilvēks, kurš ļoti dziļi pazīst un izprot poļu mentalitāti un, protams, arī kulināro mantojumu. Viņa galdā cels tādus ēdienus, par kuriem ne visas saimnieces būs dzirdējušas. Un kā nu bez poļu mūzikas – tā viesošanās laikā pie Vanda skanēs daudz un skaļi!

Zupa "Pomidorowa" jeb "Pomidorówka"

Sastāvdaļas:

  • Vistas vai dārzeņu buljons
  • Rīsi
  • Tomāti vai tomātu pasta
  • Ķiploki
  • Sāls
  • Cukurs
  • Krējums
  • Baltmaize
  • Zaļumi

Pagatavošana:

Izvāra vistas vai dārzeņu buljonu. Izkāstā buljonā ieber rīsus un vāra, līdz tie ir pusgatavi.

Pievieno tomātu masu, kuras pamatā ir noblanšēti, no mizas atbrīvoti un cauri sietam izspiesti tomāti un smalki sakapāti vai caur spiedi izspiesti ķiploki, sāls un cukurs. Ja nav tomātu, var izmantot tomātu pastu.

Vāra, kamēr rīsi ir gatavi. Pasniedz ar krējumu, baltmaizes grauzdiņiem un zaļumiem.

Skatītāju iemīļotais LTV raidījums "Īstās latvju saimnieces", sākot jauno sezonu, piedzīvo pārmaiņas  un nomainījis nosaukumu uz "Īstās Latvijas saimnieces". Šoreiz visas dalībnieces ir cittautietes, un viesošanās notiek lībiešu, baltkrievu, poļu, tatāru, lietuviešu un krievu stilā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti