RECEPTES CEĻVEDIS:
Sākās ar to, ka gripa mani noķēra un vairākas dienas neko jēdzīgu nevarēju ieēst. Vienu rītu sagribējās pankūkas, bet biju viena, necepšu taču padsmit pankūkas sev vienai. Paņēmu banānu, saspaidīju bļodiņā ar dakšiņu, pieliku pāris karotes miltu, cepamo pulveri, mazliet augu piena, visu turpat samaisīju un liku ar karoti uz pannas, cepu. Sanāca četras pankūkas. Divas apēdu brokastīs, 2 vakariņās. Ēdiens visai dienai. Atgādinu, biju slima.
Tad dienas vēlāk mājās no omes atbrauca bērni, uzcepu vairāk un mazliet uzlaboju recepti. Kopš tās reizes meita regulāri pieprasa šīs pankūciņas brokastīs, sakot, ka ļoti garšīgas. Pierakstīju recepti lielākam daudzumam – 3–4 personām. Tiem, kuri grib zināt precīzi, varu pastāstīt, ka sanāk 23 pankūciņas.
Sastāvdaļas:
- 3 vidēja lieluma banāni
- 1 ēdamkarotes čia sēklu (var nelikt, ja liksi, būs papildu omega-3 taukskābes)
- 70 grami turku zirņu miltu (vai jebkuru citu zirņu vai lēcu miltu, vai auzu miltu. Var arī aizstāt ar baltajiem miltiem, bet tad būs mazāk olbaltumvielu)
- 150 grami balto miltu
- paciņa cepamā pulvera (7 grami)
- 350 grami augu (vai govs) piena
Pagatavošana:
- Bļodā liek banānus, saspaida
- Pievieno čia sēklas, miltus, cepamo pulveri un augu (vai govs) pienu, visu sajauc. Mīklai jābūt pabiezai
- Liek ar karoti uz pannas vēlamā izmēra 'pankūkas', apgriež, kad nedaudz uzpūšas un parādās burbulīši
- Cep līdz zeltainas
- Pasniedz ar ievārījumu vai bez, jo saldas ir tāpat.
* Mīklu var arī likt mafinu formiņās, dekorējot ar banānu šķēlīti uz katra 'mafina', liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 25–30 minūtes. Un, voilā, gardi mafini gatavi!
Citas fotoreceptes