Nogaršo ar Pieci

Mīti un patiesība par marinādēm

Nogaršo ar Pieci

Pieci neparasti rudens produkti

Brūkleņu spēks

Fermentētas brūklenes. Interesanta piedeva speķa maizītēm vai gaļai

Brūkleņu koservēšanas veidi ir daudz un dažādi. Pavāra Ritvara Toma Logina viens no iecienītākajiem veidiem ir brūkleņu fermentēšana, viņš savulaik atklāja Latvijas Radio 5 raidījumā "Piecas garšas".

Nepieciešams:

  • 100 grami brūkleņu
  • 3 grami sāls

Pagatavošana

Fermentācijas process notiek, sterilizētā burciņā ieberot, piemēram, 100 gramus brūkleņu, pievienojot 3% sāls. Burciņai uzliek vāku un tās saturu kārtīgi sakrata. Pēc tam to atstāj istabas temperatūrā uz vienu mēnesi. 

Fermentēto brūkleņu mikrobioloģiskais kopums rada neticamu garšu, veidojot to līdzīgu kaperiem, mijoties ar augļainumu un rūgtumu. Fermentētās brūklenes var pievienot speķa maizītēm vai gaļas ēdieniem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti