Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Eleganto Brigitu Puriņu skatītāji iepazina piektajā sezonā, kurā viņa plūca uzvaras laurus. Viņa saimnieko Straupes "Rūjās" un Straupes lauku labumu tirdziņa kafejnīcā Straupes Zirgu pastā.
Nepieciešams:
- Cūkgaļas fileja
- Sāls
- Brūnais cukurs
- Sviests
Pagatavošana:
Cūkgaļas fileju atbrīvo no cīpslām un plēvēm, ierīvē ar sāli un brūno cukuru un atstāj uz pāris stundām iemarinēties. Pēc tam uz pannas sviestā apcep katru pusi apmēram 2–3 minūtes, liek cepešpannā un cep cepeškrāsnī 190–200 grādos 20–30 minūtes – atkarībā no filejas lieluma.
Pirms pasniegšanas sagriež medaljonos. Pasniedz ar ķiršu mērci, karamelizētiem burkāniem un kartupeļu biezeni.
Ķiršu mērce
Nepieciešams:
- 100 grami sviesta
- 1 liels sīpols
- Timiāns
- 400 grami skābo ķiršu (bez kauliņiem)
- Puslitrs ķiršu vīna
- Brūnais cukurs
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana:
Uz pannas sviestā apcep smalki sakapātus sīpolus un timiānu, pievieno ķiršus, brūno cukuru un nedaudz sakaramelizē. Pielej vīnu un sautē, kamēr vīns nedaudz reducējas un ķiršu masa sakrītas. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.