Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Eleganto Brigitu Puriņu skatītāji iepazina piektajā sezonā, kurā viņa plūca uzvaras laurus. Viņa saimnieko Straupes "Rūjās" un Straupes lauku labumu tirdziņa kafejnīcā Straupes Zirgu pastā.
Nepieciešams:
- 300 grami upeņu un jāņogu sulas ar cukuru
- 1 deserta karote želatīna
- Puslitrs saldā krējuma
- 50 grami cukura
- 100 grami rupjmaizes rīvmaizes
- 1 ēdamkarote želatīna (ar kaudzi)
Pagatavošana:
Želatīnu uzbriedina, izkausē un maisot pievieno upeņu un jāņogu sulai. Līdz pusei pilda deserta formiņās un liek ledusskapī, lai sastingst.
Saldo krējumu ar cukuru sakuļ stingrās putās, pievieno rupjmaizes rīvmaizi un iemaisa izkausēto želatīnu. Masu kārto deserta formiņās virs sastingušās upeņu–jāņogu želejas un liek ledusskapī, lai arī virsējā kārta sastingst.
Pasniedz uz rupjmaizes cepuma un ar svaigām ogām.
Lai želeju un krēmu būtu vieglāk izņemt no deserta formiņām, pirms pasniegšanas tās ieteicams uz mirkli iegremdēt karstā ūdenī.