Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Iveta Celkarte

Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Faimja Turlaja

Īstās latvju saimnieces. Brigita Puriņa

Sautēts pildītais gurķis «Īstās latvju saimnieces» gaumē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šis ēdiens būs labs veids, kā pārsteigt ar it kā ierastām garšām jaunā izpildījumā. Izmēģini arī savās mājās pagatavot pildītu gurķi pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Brigitas Puriņas receptes!

Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Eleganto Brigitu Puriņu skatītāji iepazina piektajā sezonā, kurā viņa plūca uzvaras laurus. Viņa saimnieko Straupes "Rūjās" un Straupes lauku labumu tirdziņa kafejnīcā Straupes Zirgu pastā.

Brigita Puriņa
Brigita Puriņa

Nepieciešams: 

  • 6–12 neliela izmēra gurķi
  • 300 gramu maltās gaļas
  • 2–3 sīpoli
  • Puslitrs liellopa vai dārzeņu buljona
  • Sāls
  • Garšvielas
  • Sviests

Brigitas Puriņas gatavotais pildītais gurķis ar piedevām.
Brigitas Puriņas gatavotais pildītais gurķis ar piedevām.

Pagatavošana:

Sviestā apcep smalki sakapātus sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno malto gaļu, garšvielas, samaisa un sutina, kamēr gaļa gatava.

Gurķus nomazgā, gareniski pārgriež uz pusēm un no katras daivas ar karoti izņem sēklas. Katrā gurķa pusītē izgrebtajā iedobē iekaisa nedaudz sāls un pilda izcepto, atdzesēto malto gaļu. Saliek gurķa pusītes kopā (tā, lai pildījums nespiežas ārā) un apsien ar auklu.

Lēzenā pannā izkausē nedaudz sviesta, liek pildītos gurķus un pārlej buljonu. Uzliek vāku un sautē 15 līdz 20 minūtes. Atdzesē, noņem auklu un pasniedz ar marinētu sērpiepi un balandas pesto.

Sautētos pildītos gurķus var pasniegt arī karstus ar buljonā pagatavotu mērci vai ar jebkurām citām piedevām.

Citas latvju saimnieču receptes


 

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti