Latvijā no vācu pavārgrāmatām ienākušie ēdieni ir saglabājušies labāk nekā pašā Vācijā, jo zemnieki tos pārņēma no kungiem, un šodien mēs tos saucam par latviešu tradicionālajiem ēdieniem.
Izmēģini pagatavot bubertu pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces, kurzemnieces, "Dižgālu" saimnieces un bioloģiskās lauksaimnieces Sanitas Fišeres receptes!
Buberts ar ogu mērci "Īsto latvju saimnieču" gaumē
Nepieciešams:
- 0,5 l piena,
- 125 ml ūdens,
- ½ glāze cukura,
- 200 g cukura,
- Sāls,
- 1 glāze mannas,
- 3 olu baltumi,
- 3 olu dzeltenumi,
- 3 ēdamkarotēm vaniļas cukura,
- svaigas ogas.
Pagatavošana:
Pienu un ūdeni lej vienā katlā, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, sāli un uzvāra. Lēni maisot, pievieno mannu. Apmēram 10 minūtes vāra un ņem nost no plīts. Saputo olas dzeltenumu ar trim ēdamkarotēm vaniļas cukura. Saputo olas baltumus, līdz masa ir kļuvusi tik stingra, ka, apgriežot bļodu, tā nekrīt ārā. Karstajai mannas masai vispirms pievieno olas dzeltenumu un rūpīgi samaisa. Pēc tam ar lielu karoti iecilā arī olas baltumu. Pasniedz ar svaigi blendētu ogu mērci.