Zināms, ka kulinārijā parastās gailenes izmantoja jau Romas impērijā, taču 17. gadsimta Francijā tās kļuva par galma delikatesi. Izmēģini pagatavot gaileņu zupu pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces, kurzemnieces, "Dižgālu" saimnieces un bioloģiskās lauksaimnieces Sanitas Fišeres receptes!
Gaileņu zupa
Nepieciešams:
- 1 l ūdens,
- 1 kg kartupeļu,
- 500 g gaileņu,
- 1 liels sīpols,
- sāls,
- pipari.
Pagatavošana:
Vāra nomizotus, kubiņos sagrieztus kartupeļus. Sviestā apcep gailenes un sasmalcināto sīpolu. Pievieno gandrīz gataviem kartupeļiem. Pieber garšvielas – piparus un sāli. Pirms pasniegšanas pievieno sakapātas svaigas dilles.