Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Signe Ezeriņa

Īstās latvju saimnieces. Kristīne Stašulāne

Krāsnī cepta forele pēc «Īstās latvju saimnieces» receptes

Cepeškrāsnī cepta forele, kas pasniegta ar rīsiem – tādu pamatēdienu galdā savām viešņām cēla Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Kristīne Stašulāne no lauku mājas "Dzeņi" Preiļu pagastā. Saimniece LSM.lv lasītājus pamācīja, kā zivi pagatavot savās mājās.

Kristīne ikdienā nodarbojas ar ciemiņu uzņemšanu lauku mājā "Dzeņi". Tas viņai sagādā lielu prieku. Kristīne ir ļoti saimnieciska, sirsnīga un strādīga. Visus ciemiņus savā sētā uzņem atplestām rokām, cienā ar dažādiem gardumiem un dzērieniem – neviens šo māju nepametīs tukšu vēderu. Kristīnes ģimene ir viņas lielais balsts un spēka avots. Visi kopā strādā, uztur "Dzeņu" mājas un rūpējas par tradīcijām.

Nepieciešams:

  • Kilograms foreles
  • 2 citroni
  • Pētersīļi
  • Sāls, pipari

Pagatavošana:

Foreli sagriež gabaliņos, apber ar sāli un pipariem un atstāj uz stundu iesālīties. Katru gabaliņu atsevišķi liek folijā, uzlej svaigi spiestu citronu sulu un pieliek pētersīļa zariņu, satin folijā un cep cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes.

"Īstās latvju saimnieces"

Vairāk

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti