Kristīne ikdienā nodarbojas ar ciemiņu uzņemšanu lauku mājā "Dzeņi". Tas viņai sagādā lielu prieku. Kristīne ir ļoti saimnieciska, sirsnīga un strādīga. Visus ciemiņus savā sētā uzņem atplestām rokām, cienā ar dažādiem gardumiem un dzērieniem – neviens šo māju nepametīs tukšu vēderu. Kristīnes ģimene ir viņas lielais balsts un spēka avots. Visi kopā strādā, uztur "Dzeņu" mājas un rūpējas par tradīcijām.
Vafeļu groziņiem nepieciešams:
- 200 grami miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote sāls
- 50 grami pūdercukura
- 300 mililitri piena
- 2 olas
- 100 grami nesālīta izkausēta sviesta
Pagatavošana:
Der pārliecināties, ka olas un piens ir istabas temperatūrā. Ja olas ir ledusskapī, var tās ievietot bļodā ar siltu ūdeni uz apmēram 20 minūtēm. Lielā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru. Mazā bļodiņā vai krūzē sakuļ pienu un olas. Pievieno izkausētu sviestu un puto, līdz iegūst biezu un gludu mīklu. Mīklai jāļauj nostāvēties apmēram 30 minūtes. Vafeles ir gatavas cepšanai uzkarsētā vafeļu pannā. Kad tās ir izceptas, kamēr vēl karstas, veido vēlamo formu, šoreiz groziņus.
Pildījumam nepieciešams:
- 500 grami biezpiena
- 500 mililitri saldā krējuma
- 4 ēdamkarotes pūdercukura
- 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Sakuļ saldo krējumu, līdz iegūst putukrējumu. Ar mikseri biezpienu sajauc kopā ar cukuru, sāli un vaniļas cukuru līdz viendabīgai masai. Iecilā putukrējumu biezpiena masā. Vafeļu groziņā liek biezpiena pildījumu un bagātīgi rotā ar ogām, piemēram, zemenēm, mellenēm, avenēm, jāņogām.
"Īstās latvju saimnieces"