Ķirbja sula ar apelsīnu
"Pamēģināsim ķirbju sulu netradicionālāk, pieliksim klāt apelsīnu sulu," aicina Signe. Saimniece citrusauglim norīvē apelsīnu miziņu, tad to kārtīgi nomizo. Sulu spiedē vispirms izspiež riekstu ķirbi, pēc tam piespiež apelsīnu sulu un kārtīgi samaisa. Sulu pilda glāzē, uzber pa virsu norīvēto miziņu un mazlietiņ kanēļa.
Garšu nianses var mainīt pēc sirds patikas – piemēram, kanēli var pievienot vairāk, sulai klāt var pierīvēt ingveru, pielikt cidoniju vai kļavu sīrupu, kā arī apelsīna vietā izmantot kādu citu augli, bet visa pamatu pamatā ir ķirbis.
Uzkoda ar kamambēra sieru
Kad vitamīniem bagātā sula nobaudīta, Signe atklāj viņas iecienītāko ķirbja ēdienu, kuru viņa gatavo visai bieži. Šeit nepieciešams izmantot sviesta ķirbi, ko nomizo un sagriež šķēlītēs.
"Liekam uz cepešpannas, uzsmidzinām virsū olīveļļu, tad uzliekam virsū šķēlītēs sagrieztu [kamambēra] sieriņu, uzkaisām sēkliņas, uzliekam timiāna zariņu un mazlietiņ pārlejam pāri medu," stāsta Signe. Visu cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 25 minūtes, tad ņem ārā no krāsns un bauda mutē kūstošu ēdienu.
Ķirbju biezzupa
Signe ķirbjus gatavo diezgan bieži, līdz to sezona ir beigusies. Viens no populārākajiem ēdieniem ir ķirbju biezzupa, ko saimniece gatavo no kartupeļiem, burkāniem, sviesta ķirbja un kausētā siera. Zupā vari izmantot daļu ar dobjo vidu, kur iekšā ir sēkliņas.
"Izņem sēkliņas ārā, sagriežam gabaliņos. Vispirms katlā liekam burkānus, tad pieliekam kartupeli un ķirbi. Kad viss sāk vārīties, tad pieliekam, protams, klāt garšvieliņas un visu savārām. Viss ir mīksts, noņemam no uguns, sablendējam, tad liekam atpakaļ, lai viss sāk silt, un tad liekam klāt kausēto sieru," gatavošanas gaitu skaidro Signe. Zupu apmaisa, pagaršo un pievieno mazlietiņ ingvera. Tad sviestā un ķiplokos apgrauzdē sēkliņas, pievieno bekonu, sagrauzdē arī to un pasniedz kopā ar zupu. Zupu var pasniegt ar mazām lašmaizītēm.