Nepieciešams
- Ola
- Dziļa panna vai katls
- Ūdens vārīšanai
- Putu karote
Pagatavošana
Ņem dziļu pannu vai katlu, ielej tik daudz ūdens, lai ola varētu nogrimt. Purmalis ūdeni neiegriež, kā to mēdz darīt, gatavojot Benedikta olu, bet vienkārši lēnām, olas čaumalu pārplēšot pie paša ūdens, to ieslidina ūdenī. Galvenais ir nesteigties. Ūdens temperatūrai jābūt ap 90 grādiem, tam mazliet jāburbuļo – gandrīz jāvārās. Olai jāgatavojas aptuveni 3 minūtes, tad to saudzīgi ar putu karoti var izņemt un pasniegt. Attiecīgā sezonā labi garšos kopā ar sparģeļiem, bet gardi sanāks arī, ja olu liks vienkārši uz grauzdētas maizes šķēles, ko var papildināt ar šķiņķi vai lasi.
Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2022. gada 7. jūnijā.