"Kalnapoču" saimniece sacīja: "Lieliskajām latvju saimniecēm piedāvāju baudīt receptes, kas jau izsenis tiek celtas galdā svētku mielastā mūsu ģimenei un viesiem. Tās nav sarežģītas, bet ar latviešu godiem ierastām garšām, kas papildinātas arī ar ko mūsdienīgu."
Mīklai nepieciešams:
(20 groziņiem)
- 100 grami sviesta
- 1 ola
- 200 grami miltu
- 1/2 tējkarote sāls
- garšvielas pēc izvēles un gaumes
Pildījumam:
- 200 grami bezpiedevu krēmsiera
- Burciņa mārrutku
- Švarcvaldes vai jebkurš plāni sagriezts šķiņķis
Pagatavošana:
Sviestu saputo ar olu, sāli un garšvielām. Pievieno miltus un samīca mīklu. Mīklu ieliek atdzesēties ledusskapī. Pēc tam to pilda groziņu formiņās un cep cepeškrāsnī 180 grādos zeltaini brūnas. Protams, var izvēlēties jau gatavus sāļos groziņus. Kad groziņi izcepušies un atdzisuši, tajos pilda krēmsieru, kas saputots ar mārrutkiem, virsū liekot šķiņķa "rozītes" un dekorējot ar svaigu aveni.
"Īstās latvju saimnieces"