Ķilavu pīrādziņi
Nepieciešams:
- 1 iepakojums gatavas kārtainās mīklas bez rauga
- Vismaz 10 ķilaviņu filejas marinādē
- Nedaudz kausētā siera
- 10 paipalu oliņas
Pagatavošana:
- Mīklu sagriež kvadrātiņos.
- Uz katra kvadrātiņa uzsmērē nedaudz kausētā siera, uzliek ķilavas filejiņu un olu pusīti un kā sainīti sataisa pīrādziņu.
- Cep 180 grādos ~20 līdz 25 minūtes.
- Šī ir alternatīva ķilavu maizītēm, kur sieru, ķilaviņu un oliņu klasiski pasniedz uz rupjmaizes šķēlēm. Kā dekors skaisti izskatās rudzupuķu ziedlapiņas.
Sakņu piena zupa
Nepieciešams:
- 1 litrs piena
- ½ galviņa puķkāposta
- 4 kartupeļi
- 2 burkāni
- Tase zaļo zirnīšu
- 1 sīpols
- 30 grami sviesta
- Sāls un garšvielas pēc izvēles
Var aizvietot ar citām saknēm pēc vēlēšanās.
Pagatavošana:
- Katliņā izkausē sviestu un sacep nedaudz sīpola.
- Pievieno nedaudz ūdens un liek sautēties vispirms burkānus, tad kartupeļus, puķkāpostus un visbeidzot dilles. Pievieno arī sāli un garšvielas pēc patikšanas.
- Kad visi dārzeņi jau gandrīz gatavi, pievieno pienu un uzsilda. Noregulē garšu ar sāli un vēl garšaugiem pēc vēlēšanās. Pasniedz ar ķilavu maizītēm vai pīrādziņiem.
Biezpiena krēms ar kamu un svaigām ogām
Sastāvdaļas:
- 300 grami smalki samalta biezpiena
- 200 mililitri saldā krējuma
- 2–3 ēdamkarotes kamas miltu
- Cukurs pēc garšas
- Pasniegšanai – sezonālās ogas
Pagatavošana.
- Saputo saldo krējumu ar nedaudz cukura, pakāpeniski ieputo arī biezpienu un kamas miltus. Masai jābūt biezai un krēmīgai pēc konsistences.
- Sakārto deserta trauciņos un pārkaisa ar sezonas ogām. Var dekorēt ar piparmētru lapiņām.