Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Sandra Icaka

Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Ilze Rūtenberga-Bērziņa

Īstās latvju saimnieces. Ilze Briede

Cūkgaļas cepetis medus mērcē pēc «Īstās latvju saimnieces» receptes

Cūkgaļas cepetis medus mērcē – ēdiens, kuru var aizgūt arī gaidāmo svētku galdam. Izmēģini to pagatavot pēc Latvijas Televīzijas raidījuma dalībnieces Ilzes Briedes receptes.

Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Smaidīgā Ilze Briede, raidījuma pirmās sezonas dalībniece, ir maizes cepēja un godu saimniece. Kopš 2015. gada, kad pie skatītājiem nonāca raidījuma pirmā sezona, Ilzes dzīve ir apmetusi pamatīgu kūleni – no Blomes "Donām" viņa ir pārcēlusies uz Brantu muižu, kur saimnieko kopā ar dzīvesdraugu Nauri.

Ilze Briede
Ilze Briede

Cepetim nepieciešams:

  • 1 kilograms cūkgaļas kakla karbonādes
  • 1 galviņa ķiploka
  • 1 sīpols
  • 1 karote sviesta
  • Lauru lapa
  • Sāls
  • Pipari

Ilzes Briedes gatavotais cūkgaļas cepetis.
Ilzes Briedes gatavotais cūkgaļas cepetis.

Pagatavošana:

Kakla karbonādes gabalu saķiploko (iegriež mazas kabatiņas un sabāž iekšā ķiplokus). Čuguna pīlē vai katlā ar biezu dibenu izkausē sviestu, iemet ķiploka daivu un sagrieztu sīpolu. Apcep. Turpat no visām pusēm apcep cepeti, lai veidojas gaiši brūna garoziņa. Pievieno garšvielas, lauru lapu, piparus, sāli, liek vāku un sautē apmēram stundu. Pēc tam noņem vāku un liek cepeškrāsnī, lai apraujas. Apmēram 15 minūtes. Tad pārsmērē cepeti ar medus mērci un vēl 15 minūtes cep cepeškrāsnī.

Medus mērcei nepieciešams:

  • 1 karote medus
  • 1 karote sinepju
  • 1 karote čili mērces
  • 2 ķiploka daiviņas

Pagatavošana:

Sajauc medu ar čili mērci, piespiež ķiploku, pieliek sinepes. Rūpīgi samaisa un ziež pāri cepetim.
 

Citas latvju saimnieču receptes


 

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti