Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Smaidīgā Ilze Briede, raidījuma pirmās sezonas dalībniece, ir maizes cepēja un godu saimniece. Kopš 2015. gada, kad pie skatītājiem nonāca raidījuma pirmā sezona, Ilzes dzīve ir apmetusi pamatīgu kūleni – no Blomes "Donām" viņa ir pārcēlusies uz Brantu muižu, kur saimnieko kopā ar dzīvesdraugu Nauri.
Drumstalām nepieciešams:
- 200 grami mandeļu miltu
- 100 grami kviešu milti vai rudzu rīvmaize (var izmantot arī auzu pārslas)
- 200 grami sviesta
- 150 grami brūnā cukura
- 3 āboli
- 3 bumbieri
- 3 ēdamkarotes medus
Pagatavošana:
Sajauc mandeļu miltus, kviešu miltus, sviestu un brūno cukuru, lai veidojas drumstalaina mīkla. Pannā ieklāj cepampapīru, uz pannas liek gabaliņos sagrieztus ābolus, bumbierus, pārlaista ar medu un sadrupina pa virsu drumstalas. Cep cepeškrāsnī 180 grādos līdz drumstalas kļūst zeltaini brūnas (apmēram 15 minūtes). Pasniedz ar putukrējumu un/vai zemeņu putām.
Zemeņu putām nepieciešams:
- 400 grami saldētu zemeņu
- 70 grami cukura
- 1 olas baltums
Pagatavošana:
Sablendē nedaudz atlaidinātas saldētas zemenes. Pievieno cukuru un olas baltumu un sablendē. Pēc tad ar mikseri uzputo līdz gaisīgām putām.
Citas latvju saimnieču receptes