Sviestā cepta kāpostu karbonāde. Vienkārša recepte no pagātnes

Kāpostu karbonādes var ēst gan kā neparastu un vasarīgu piedevu, ja viss cits jau apnicis, vai arī kā pilnvērtīgu pamatēdienu, ko var papildināt ar karoti krējuma vai jogurta un pārkaisīt ar lociņiem. Recepte aizgūta no izdevuma "Zeltene" 1939. gada 15. jūlija numura.

Nepieciešams:

  • 1 kilograms baltā kāposta
  • 2 olas
  • 100 grami rīvmaizes
  • 50–75 grami sviesta
  • Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Kāpostiem notīra apvītušās un netīrās lapas, griež kāpostgalvu uz pusēm vai četrās daļās un sālsūdenī novāra mīkstus. Pēc tam sagriež daivās pirksta resnumā tā, lai katrs gabals saturētu daļu no kacena – tā šķēles labāk turēsies kopā.

Pannā liek sviestu un izkausē. Kāpostu šķēles apkaisa ar pipariem, tad apmērcē sakultā olā un apviļā rīvmaizē, liek sakarsētā pannā un cep no abām pusēm, aplaistot ar sviestu. Cep, kamēr brūni. Pasniedz, kamēr karsti!

Citas piedevu idejas

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti