Nogaršo ar Pieci

Ritvara pēdējais raidījums!

Nogaršo ar Pieci

Nogaršo ar Pieci. Otrā recepte

Nogaršo ar Pieci. Pirmā recepte

Pašgatavots popkorns nedēļas nogalei – idejas 5 dažādām garšām

Ēdot viena veida popkornu, kas ir salds vai sāļš, garšas kārpiņas pie tā pierod. Lai padarītu popkornu interesantu, to var pagatavot vismaz piecos dažādos veidos, pievienojot smiltsērkšķu, aveņu un biešu pulverus, sāli un pašu gatavotu karameli, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" stāstīja pavārs Renārs Purmalis.

Popkorns ir labākais ātrais našķis, vērtēja Purmalis, taču ēst tikai sāļu vai tikai saldu popkornu ar laiku kļūst garlaicīgi: "Man patīk, ka tu ēd ēdienu, šajā gadījumā popkornu, un tev tā garša nedaudz mainās. Ja tu ēd tikai saldu, mēle jau pierod, paliek salda un ķepīga, ja ēd tikai sāļu, gribas visu laiku padzerties."

Viņš ieteica nākamajai ballītei vai filmu vakaram pagatavot lielu bļodu popkorna, kurā ir piecas dažādas garšas – gan saldas, gan sāļas, gan nedaudz skābenas. 

Kā to darīt?

Sākumā jāpagatavo popkorns, kā ierasts, proti, jāpaņem katls, jāuzliek uz uguns, jāielej eļļa un jāieber popkorna graudi. Kad popkorns gatavs, to sadala piecās aptuveni vienādās daļās. 

Tad katrai popkorna bļodai pievieno savu garšu. Pavārs ieteica izmēģināt popkornam piebērt, piemēram, smiltsērkšķu pulveri, ko iespējams iegādāties veikalos. Tas nav pārāk skābs, toties ļoti veselīgs un nokrāsos popkornu koši oranžu. 

Kā nākamo var izmēģināt popkornam pievienot aveņu pulveri, kas piešķirs maigu aveņu garšu, smaržu un spilgti rozā krāsu. 

Nākamajam popkorna veidam var pagatavot karameli – katliņā jāsilda cukurs, kamēr tas kļūst karamelizēts, tad jāpievieno sviests, saldais krējums un tad, karamelei esot vēl karstai, to pārlej pāri popkornam un samaisa. 

Saldā karamele klasiski ir laba kombinācija ar kaut ko sāļu, tāpēc vienu piekto daļu popkorna der pagatavot tā klasiskajā versijā, vienkārši atstājot baltu un apberot nedaudz ar sāli. 

Kā piekto popkorna garšu var pievienot biešu pulveri, ko arī ir iespējams iegādāties veikalā, taču var izmēģināt pagatavot pašu spēkiem, samaļot pulverī izkaltētas bietes. 

Kad visas popkorna garšas pagatavotas un popkorns atdzisis, tos saliek vienā bļodā, samaisa, un piecu dažādu krāsu un garšu uzkoda ir gatava.

Raksts LSM.lv pirmo reizi publicēts 2022. gada 9. maijā.

Piecas garšas

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti