Nepieciešams:
Pamatnei:
- 400 grami miltu
- 5–7 grami sausā rauga
- 1 tējkarote cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 glāze (250 ml) ūdens/piena
- 50 g sviesta vai eļļas
Pildījumam:
- 600 grami īstā suluguni vai mozarella siera
- 600 grami Mālpils siera
- 4 nelielas olas
- 50 grami sviesta
- pipari
Pagatavošana:
-
Pagatavo pīrāgu mīklu. Bļodā ielej glāzi silta ūdens vai piena, vai uz pusēm abus. Pievieno un iemaisa raugu, cukuru, sāli, izkausētu sviestu vai eļļu, piesijā lielāko daļu miltu un sajauc mīklā. Pārējos miltus izsijā uz galda, izgāž mīklu no bļodas un iemīca miltos. Mīklu veļ un mīca, līdz tā ir viendabīga un elastīga. Liek ar taukvielu iesmērētā traukā, pārklāj ar plēvi un dvielīti, noliek siltā vietā uz 1–1,5 stundām, līdz mīkla dubultojas apjomā. No šī daudzuma sanāks četri hačapuri.
-
Kamēr mīkla rūgst, Mālpils sieru un mozarellu vai suluguni, ja tas ir pieejams, sarīvē skaidiņās. Abus sajauc kopā.
-
Uzraudzēto mīklu sadala četrās daļās. Divas olas sakuļ kopā ar 100 gramiem no siera maisījuma.
-
Pagatavo megreli hačapuri. Vienu mīklas bumbuli izrullē apaļu plānā kārtiņā. Viducī liek ¼ daļu no siera un aizloka sainīti no visām malām ciet. Tad vēlreiz uzmanīgi izrullē plānu, lai nav nekādu mīklas pārrāvumu un siers netiktu ārā. Plāceņa viducī izurbina nelielu caurumiņu, lai gaiss tiktu ārā un sieram būtu kur elpot. Pārvieto plāceni uz pannas un pārsmērē ar olas un siera maisījumu. Cep aptuveni 10 minūtes. Pasniedz sagrieztu gabaliņos.
-
Pagatavo adžāru hačapuri. Mīklu izrullē plānu. Vienā mīklas malā ber strīpiņu ar sieru un izveido valnīti, kas būs adžāru hačapuri borts. Tādu pašu valnīti izveido otrā mīklas malā. Abus valnīšus abās pusē savieno kopā, lai izveidojas laiviņa. Laiviņas vidū ber atlikušo sieru un visu pārvieto uz cepamās plāts. Cep 10 minūtes. Tad ņem ārā no krāsns, siera masā izveido dobīti, iesit oliņu un liek atpakaļ cepties, kamēr baltums ir gandrīz sarecējis – aptuveni divas minūtes. Ēdot šo hačapuri, lauž mīklas valnīti un mērcē viducī, sajaucot kopā oliņu ar siera masu.
Citas raidījuma "Iekodies" receptes