Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Tatāriete Faimja Turlaja pārstāv ceturto sezonu, kad raidījumā piedalījās septiņas cittautietes. Faimja kopā ar vīru Arvīdu, īstenu latgalieti, jau vairāk nekā 20 gadus saimnieko Arendoles muižā.
Nepieciešams:
- 5 lieli āboli (vēlams skābi)
- 5 olas
- 4 ēdamkarotes cukura
- ⅕ ēdamkarotes vaniļas cukura
- 5 ēdamkarotes augstāka labuma miltu
Pagatavošana:
Āboliem izgriež serdes, nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Ja āboli ir saldi, tos var apslacīt ar citrona sulu – kļūs skābāki.
Olas, cukuru un vaniļas cukuru saputo. Puto apmēram 10 minūtes. Tad pamazām iesijā miltus un rūpīgi samaisa.
Cepešpannā ieklāj cepampapīru, vienmērīgi izkārto ābolus un pa virsu lej mīklu.
Cep cepeškrāsnī 180 grādos 25–35 minūtes.
Pasniedz ar zemeņu saldējumu, svaigām ogām un zemeņu mērci.