Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Brigita Puriņa

Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Vija Kudiņa

Īstās latvju saimnieces. Faimja Turlaja

Jēra gaļas cepetis bez nekā lieka. «Īstās latvju saimnieces» recepte

Kamēr gatavojas cepetis, ir laiks pieķerties arī dažādu interesantu piedevu tapšanai. Izmēģini jēra gaļas cepeti pagatavot pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Faimjas Turlajas receptes!

Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Tatāriete Faimja Turlaja pārstāv ceturto sezonu, kad raidījumā piedalījās septiņas cittautietes. Faimja kopā ar vīru Arvīdu, īstenu latgalieti, jau vairāk nekā 20 gadus saimnieko Arendoles muižā.

Nepieciešams: 

  • Jēra gaļa (muguras daļa ar visiem kauliem)
  • Garšvielas
  • Sāls

Faimjas Turlajas gatavotais jēra gaļas cepetis.
Faimjas Turlajas gatavotais jēra gaļas cepetis.

Pagatavošana:

Gaļu apsāla, uzkaisa sev tīkamas garšvielas un liek biezā – vēlams čuguna – sautējamā traukā. Pielej nedaudz ūdens un liek cepeškrāsnī 175 ℃ uz 3–4 stundām.

Kad gaļa ir izsautējusies, to atbrīvo no kauliem.

Pasniedz ar kartupeļu biezeni, ceptām plūmēm, plūmju čatniju un marinētām plūmēm, kas pildītas ar ķiplokiem.

Citas latvju saimnieču receptes


 

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti