Iekodies

Iekodies. Lībieši

Iekodies. Uzbeki Latvijā

Kā mājās pagatavot uzbeku lepnumu – klasisko plovu

Uzbekistānā katrā reģionā ir sava plova recepte. Raidījuma "Iekodies" uzbeku sērijā vien Jana Medova mācījās gatavot trīs dažādus plovus. Piedāvājam recepti klasiskam, tradicionālam, ļoti gardam ēdienam, kas sākotnēji radīts, lai pabarotu veselu karaspēku pirms došanās kaujā, bet tagad vieno ap milzu kazanu uzbeku tautu visos svētkos.

Nepieciešams:

  • 500 grami sīpolu
  • 500 grami burkānu
  • 500 grami jēra gaļas vai liellopu gaļas mīkstuma
  • 500 grami gargraudu  vai basmati rīsu
  • 100 mililitri vīnogu kauliņu eļļas
  • 2 ķiploka galviņas
  • 50 grami rozīņu
  • garšvielas: kumins, saldā paprika, bārbeles ogas
  • buntīte zaļumu – kinza vai pētersīļi
  • sāls, pipari

Pagatavošana:

Sīpolus nomizo, sakapā, burkānus nomizo, sagriež salmiņos, gaļu sagriež kubiņos. Rīsus nomazgā aukstā tekošā ūdenī. Pannā uzkarsē eļļu un apcep vispirms sīpolus. Kad tie zeltaini, pievieno gaļu, burkānus un garšvielas. Kad tie apbrūnējuši, pievieno rozīnes, zaļumus un pārlej ar ūdeni. Noregulē garšu un sautē aptuveni 40 minūtes. Pēc noteiktā laika pievieno rīsus tā, lai ūdens tos pārsedz par vienu centimetru, strauji uzvāra, tad samazina liesmu un atstāj sautēties vēl 20 minūtes. Pasniedz samaisītu kopā. Klāt pie plova Uzbekistānā pasniedz svaigus salātus un viņu tradicionālo maizi.

Citas raidījuma "Iekodies" receptes

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti