Nepieciešams:
- 500 grami sīpolu
- 500 grami burkānu
- 500 grami jēra gaļas vai liellopu gaļas mīkstuma
- 500 grami gargraudu vai basmati rīsu
- 100 mililitri vīnogu kauliņu eļļas
- 2 ķiploka galviņas
- 50 grami rozīņu
- garšvielas: kumins, saldā paprika, bārbeles ogas
- buntīte zaļumu – kinza vai pētersīļi
- sāls, pipari
Pagatavošana:
Sīpolus nomizo, sakapā, burkānus nomizo, sagriež salmiņos, gaļu sagriež kubiņos. Rīsus nomazgā aukstā tekošā ūdenī. Pannā uzkarsē eļļu un apcep vispirms sīpolus. Kad tie zeltaini, pievieno gaļu, burkānus un garšvielas. Kad tie apbrūnējuši, pievieno rozīnes, zaļumus un pārlej ar ūdeni. Noregulē garšu un sautē aptuveni 40 minūtes. Pēc noteiktā laika pievieno rīsus tā, lai ūdens tos pārsedz par vienu centimetru, strauji uzvāra, tad samazina liesmu un atstāj sautēties vēl 20 minūtes. Pasniedz samaisītu kopā. Klāt pie plova Uzbekistānā pasniedz svaigus salātus un viņu tradicionālo maizi.