Nepieciešams:
- 1 – 1,5 kg jauno kartupeļu,
- 1 l piena,
- 1 kg svaigu gaileņu,
- 2 sīpoli,
- pāris šķēles žāvēta cauraudža,
- sauja ķimeņu,
- sāls,
- pipari,
- svaigi garšaugi pēc izvēles,
- 0,5 – 0,8 l saldā krējuma,
- siers pārkaisīšanai.
Pagatavošana:
- Kartupeļus sagriež paprāvās šķēlēs un drusku apvāra pienā (lai kartupeļu ciete reducējas).
- Gailenes notīra, sagriež un apcep uz pannas kopā ar gabaliņos sagrieztiem sīpoliņiem un cauraudzīti. Beigās pievieno sāli, piparus un ķimenes.
- Kārto podiņā: sākumā liek kartupeļu kārtu, tad sēnes, tad atkal kartupeļus, sēnes. Kārtojumu pabeidz ar sakapātu garšaugu kārtiņu un rīvētu sieru.
- Pārlej ar saldo krējumu un liek cepties cepeškrāsnī 170°C aptuveni 40 minūtes.