Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Ilze Rūtenberga-Bērziņa

Īstās latvju saimnieces. Alma Bērziņa

Liellopu gaļas tartars – uzkodu klasika pēc «Īstās latvju saimnieces» receptes

Lai pagatavotu šo kulinārijas klasiku, vajadzēs kārtīgi asu nazi, jo tartara gabaliņi jāgriež smalki. Uzkodu pasniedz ar grauzdētu maizi. Izmēģini to pagatavot pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces, zemnieku saimniecības "Jundas" saimnieces Almas Bērziņas receptes!

Alma Bērziņa gan savā ikdienas darbā, gan brīvajā laikā nodarbojas ar liellopa gaļas popularizēšanu Latvijas gardēžu vidē, tāpēc uzkodai un pamatēdienam izvēlējās pašai iecienītas un vienkāršas liellopa gaļas maltītes.

Nepieciešams:

(Septiņām porcijām)

  • 1,10 kg liellopa šķiņķa vai liellopa filejas
  • 2 mazi sīpoli
  • neliela buntīte pētersīļu
  • sāls, pipari, sinepes, majonēze, olīveļļa
  • Vusteras ("Worchester") mērce pēc garšas

Pagatavošana:

Liellopa gaļu kārtīgi sakapā ar asu nazi. Visas sastāvdaļas sajauc kopā. Noformē uz šķīvjiem porcijās. Pasniedz ar grauzdētu vai grilētu maizi, dekorē ar kaperiem.

"Īstās latvju saimnieces"

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti