Jogurta mērce ar gurķiem un piparmētrām. Tzaziki versija

Svaiga, vasarīga un atspirdzinoša tzaziki mērces versiju, kas piestāvēs pie dažādiem ēdieniem – dārzeņiem, gaļas, zivīm, kartupeļiem, čipsiem vai citām sāļām uzkodām. Mērci var ēst tūlīt vai paturēt pāris stundas ledusskapī un ļaut garšām savilkties. Tzaziki mērce labi garšos arī nākamajā dienā.

 

Nepieciešams

  • 400 g bezpiedevu jogurta
  • ½ garā gurķa vai 2 īsie gurķi
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 3–4 piparmētru zariņi
  • sula no 1/3 citrona
  • sāls
  • cukurs
  • pipari

 

Pagatavošana

Piparmētras sakapā, gurķus nomizo un sarīvē. Ķiploku izspiež caur ķiploku spiedi. Piparmētras, gurķus un ķiplokus sajauc kopā ar jogurtu, piespiež citrona sulu, pievieno sāli, piparus, cukuru. Visu kārtīgi samaisa un ēd.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti