Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Mutīgā Vija Kudiņa ir Latvijā labi zināma maizes cepēja no Aglonas, kuru raidījuma "Īstās latvju saimnieces" skatītāji iepazina otrajā sezonā. Kaut arī ikdiena lielākoties paiet maizes ceptuvē vai sarunās ar Maizes muzeja apmeklētājiem, Vija gatavo arī senos latgaļu ēdienus, klāj godu galdus un cienā viesus ar īstiem latgaļu kulinārā mantojuma gardumiem.
Nepieciešams:
- 2 kilogrami cūkgaļas kakla karbonādes
- Sāls
- Pipari
- Cukurs
- Garšvielas
- Eļļa
- 2 ēdamkarotes kviešu miltu
- 1 litrs baraviku un beku
- ½ litrs saldā krējuma
Pagatavošana:
Cūkgaļu sagriež nelielos, plānos gabaliņos, uzkaisa sāli, piparus, drusciņu cukura un garšvielas pēc patikas. Gaļas gabaliņus apviļā garšvielās un atstāj uz pāris stundām iemarinēties.
Tad no abām pusēm apcep karstā eļļā un liek biezā sautējamā katlā vai pīlē. Apcepot pēdējos gaļas gabaliņus, tiem uzber pāris karotes kviešu miltu un apbrūnina kopā ar gaļu. Kad visa gaļa apbrūnināta un salikta sautējamā traukā, pieliek savā sulā pasautētas baravikas un bekas, pielej saldo krējumu un sautē apmēram 25–30 minūtes.
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un mazsālītiem gurķīšiem.