Braslas forele zaļajos salātos
Nepieciešams:
(4 porcijas)
- 2 foreles,
- zaļie lapu salāti,
- 200 g ķiršu tomātiņu,
- 200 g kazas siera bumbu,
- 1 sarkanais sīpols,
- citrona sula,
- olīveļļa,
- pipari,
- sāls,
- cukurs.
Pagatavošana:
No katras zivs izgriež divas filejas, atbrīvo no asakām un no abām pusēm pārkaisa ar sāls (1 tējkarote) un cukura (2 tējkarotes) maisījumu. Atstāj uz dažām stundām iesālīties. Šķīvjos kārto lapu salātus, sīpolu gredzenus, uz pusēm pārgrieztus tomātiņus un kazas siera bumbas. Pa virsu liek plānās šķēlītes sagrieztu foreles fileju. Pārlej ar mērcīti, ko gatavo, samaisot citrona sulu, olīveļļu, sāli, piparus un cukuru.