Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Līga Broduža

Īstās latvju saimnieces. Ilze Mitāne

Jēra medaljoni ar kartupeļu groziņiem un īpašajiem burkāniem «Īstās latvju saimnieces» gaumē

Jērs, sierīgi kartupeļu groziņi, ķiplokaini marinēti burkāni – vai nav vilinošs garšu salikums? Lai pagatavotu jēru, Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Ilze Mitāne lika lietā cirkulatoru – ierīci, kas paredzēta ēdiena sagatavošanai zemā temperatūrā.

Ilze saimnieko Valmieras novada Skaņkalnes pagastā, saimniecībā "Jēru klubs". Viņa aktīvi atbalsta savu novadu, dzied, dejo, ceļo un vēl paralēli visam tam atver mājas durvis audžubērniem, kurus audzina un mīl kā savus. Ilze kopā ar vīru Valteru ikdienā ir lauksaimnieki. Viņi audzina bērnus, saimnieko skaistā īpašumā, rūpējas par jēriņiem. "Jēru klubs" ir populāra vieta arī tūristiem.

Nepieciešams:

  • Jēra gaļa (saimniece ņēma fileju ar muguras kauliņu)
  • Garšvielas

Jēra gaļu viegli iemarinē ar sāli, pipariem, timiānu, rozmarīnu, ķiplokiem, mazliet citrona eļļas. Vakuumā iepakotus jēra gaļas gabaliņus cirkulatorā notur 7 stundas 50 grādu temperatūrā. Pēc tam gabaliņus apcep cepeškrāsnī 250 grādu temperatūrā grila režīmā, kamēr zeltaini brūni.

Groziņiem nepieciešams:

  • 1,5 kilogrami kartupeļu
  • 200 grami Čedaras siera
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • Rīvēts cietais siers apviļāšanai

Izvāra kartupeļus un sastampā putrā, pievieno 200 gramus rīvēta siera, sāli, piparus, divas olas un četras ēdamkarotes miltu. Samaisa, veido bumbiņas, kas apviļātas cietajā sierā. Liek silikona kēksiņu formiņās un cep krāsnī, kamēr zeltaini brūnas.

Jēra medaljoni ar kartupeļu groziņiem un pikantiem burkānu salātiem
Jēra medaljoni ar kartupeļu groziņiem un pikantiem burkānu salātiem

Marinētiem burkāniem nepieciešams:

  • burkāni
  • ķiploki
  • dilles
  • marinādei: ēdamkarote cukura, ēdamkarote sāls, 2 ēdamkarotes vīnogu kauliņu etiķa, 2 ēdamkarotes ķiploku eļļas, 3 ēdamkarotes sojas mērces

Traukā ar vāku liek stienīšos sagrieztus burkānus, sasmalcinātus ķiplokus un dilles – pēc garšas, bet ieteicams dāsnā daudzumā, pievieno marinādi, aizver vāku un stipri sakrata. Ik pēc kāda laika pakrata vēl. Var ēst jau pēc dažām stundām, bet vislabāk nākamajā dienā.

Visus pagatavotos ēdienus saliek uz viena šķīvja un pasniedz kopā ar salātiem. Saimniece pievienoja avokado-mocarellas siera salātus, kuru pagatavošanai ņēma mazās mocarellas siera bumbiņas, avokado, dzeltenos un sarkanos ķiršu tomātus, gurķa pusšķēlītes, sarkanā sīpola šķēlītes, bet mērcei sajauca bazilika pesto ar mazliet citrona sulas, sāli un pipariem.

"Īstās latvju saimnieces"

Vairāk

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti