RECEPTES:
Smēriņš brokastu maizēm
Nepieciešams:
- 3 olas
- 3 ēdamkarotes liesas majonēzes
- svaigs baziliks vai citi zaļumi un sezama sēklas pēc izvēles
- šķipsna maltu melno piparu
Pagatavošana:
Olas sarīvē, pievieno maltus melnos piparus un sasmalcinātus zaļumus pēc izvēles. Visu sajauc ar majonēzi, smērē uz maizes un rotā ar sezama sēklām, ja vēlas.
Pildītās avokado olas
Nepieciešams:
- 1 avokado
- 3 olas
- pāris šķipsnas maltu melno piparu
- sāls
Pagatavošana:
Olas pārgriež gareniski uz pusēm, izņem dzeltenumus, ko pēc tam ar dakšiņu saspaida vai sablendē kopā ar avokado. Iegūto masu ar karotīti pilda olu baltumos. Lai iegūtu vizuāli glītāku uzkodu, masu var likt konditorejas maisiņā ar uzgali un pildīt olas ar to. Gatavās olu pusītes apkaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem.
Nātru zupa
Nepieciešams:
- 4 saujas nātru
- 1 sīpols
- 2 daivas ķiploka
- 2 burkāni
- 4 kartupeļi
- 1 sauja miežu putraimu
- 1,5 litrs buljona
- 4 olas
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- sāls
- naža gals maltu melno piparu
- zaļumi pēc izvēles
- krējums vai bezpiedevu jogurts pasniegšanai
Pagatavošana:
Katlā lej buljonu, liek tajā vārīties noskalotus miežu putraimus. Kamēr putraimi vārās, pannā lej eļļu un cep tajā sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno sarīvētu burkānu un cep, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Kad mieži vārījušies 10 minūtes, tiem pievieno pannas saturu un kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vārošā ūdenī noblanšē nātres, sasmalcina. Kad kartupeļi kļuvuši mīksti, zupai pievieno nātres un ļauj tai uzmest burbuli. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem, olām un krējumu vai bezpiedevu jogurtu.
Skumbrijas salāti
Nepieciešams:
- 200 grami vājpiena biezpiena
- 1 tomāts
- 1 kārba konservētas skumbrijas tomātu mērcē
- 3 olas
- 4 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
- lociņi, pētersīļi vai citi zaļumi pēc izvēles
- pāris šķipsnas maltu melno piparu
Pagatavošana:
Tomātu, olas un zaļumus sasmalcina, skumbriju un biezpienu saspaida ar dakšiņu, visu sajauc ar bezpiedevu jogurtu un melnajiem pipariem. Var ēst ar maizi vai vārītiem kartupeļiem piedevās.
Receptes LSM.lv pirmo reizu publicētas 2020. gada 13. aprīlī.