Svētkos ķīseli ēda ar putukrējumu, bet ikdienā – ar pienu. Ja saldo pasniedza ar putukrējumu, to klāja visam ķīselim pāri tā, ka ķīseli nemaz neredz.
Nepieciešams
- 1 kg rabarberu
- 100 ml zemeņu zaptes vai sīrupa
- cukurs pēc garšas
- 1 litrs ūdens
- 2–3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
Pagatavošana
- Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Liek katliņā.
- Pielej ūdeni un savāra, līdz rabarberi izšķīst. Tad pievieno zemeņu zapti vai sīrupu un cukuru pēc garšas.
- Visbeidzot atsevišķā bļodiņā liek kartupeļu cieti, pielej nedaudz ūdens un izmaisa šķidrā masā. Masu pievieno ķīselim un strauji iemaisa. Tad uzreiz noņem no plīts.