Iekodies Zemgalē

"Iekodies Zemgalē". 2. sērija

Iekodies Zemgalē

"Iekodies Zemgalē". 3. sērija

"Iekodies Zemgalē". 2. sērija

Sezonas ogu ķīselis ar putukrējumu no Zemgales

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem un 1 mēneša.

Muižkungu laikos desertus gatavoja no sezonas ogām un dārzeņiem, un pavasarī pirmie bija rabarberi. Lai ķīselim būtu sārtāka krāsa, tam pievienoja zemeņu sulu vai zapti. Ķīseļa recepti LTV raidījumā "Iekodies Zemgalē" atklāja saimniece no Zemgales Millija.

Svētkos ķīseli ēda ar putukrējumu, bet ikdienā – ar pienu. Ja saldo pasniedza ar putukrējumu, to klāja visam ķīselim pāri tā, ka ķīseli nemaz neredz.

Nepieciešams

  • 1 kg rabarberu
  • 100 ml zemeņu zaptes vai sīrupa
  • cukurs pēc garšas
  • 1 litrs ūdens
  • 2–3 ēdamkarotes kartupeļu cietes

Zem biezās putukrējuma kārtas ķīselis nav pamanāms.
Zem biezās putukrējuma kārtas ķīselis nav pamanāms.

Pagatavošana

  1. Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Liek katliņā.
  2. Pielej ūdeni un savāra, līdz rabarberi izšķīst. Tad pievieno zemeņu zapti vai sīrupu un cukuru pēc garšas.
  3. Visbeidzot atsevišķā bļodiņā liek kartupeļu cieti, pielej nedaudz ūdens un izmaisa šķidrā masā. Masu pievieno ķīselim un strauji iemaisa. Tad uzreiz noņem no plīts.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti