Vienkāršo kartupeļu pankūku recepte
Nepieciešams:
- Jaunie kartupeļi
- Eļļa
Pagatavošana:
Jāsarīvē nomazgāti jaunie kartupeļi, tos pirms tam nemizojot. Jāizspiež šķidrums, bet nav jāpievieno sāls. Sakarsētā pannā jāielej eļļa, un no sarīvētajiem kartupeļiem jācep pankūkas. Kad tās apceptas no abām pusēm zeltainas un kraukšķīgas, tikai tad tās var pārbērt ar sāli.
Kartupeļos cietes ir tik daudz, ka miltus vai olas papildus pievienot nevajag, pankūkas turēsies kopā tāpat.
Gatavās kartupeļu pankūkas jāēd kopā ar skābo krējumu vai brūkleņu ievārījumu.
Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2022. gada 5. augustā.