Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas šovā reiz jau piedalījušās. Brīvdienu mājas "Lielie Kupri" saimnieci Silviju Čurksti no Madonas novada Aronas pagasta skatītāji iepazina raidījuma trešajā sezonā.
Svaigu zirņu biezzupa ar kausēto sieru
Nepieciešams:
- 1 kilograms vistas spārniņu
- 1 kilograms svaigu zirņu
- 200 grami vārītu kartupeļu
- 200 grami kausēta siera
- 1 ēdamkarote sakapātu piparmētru
- 1 ēdamkarote sakapāta bazilika
- garšvielas
Pagatavošana:
Vāra vistas spārniņu buljonu, garšvielas pievieno pēc vajadzības. Kad buljons gatavs, to nokāš un mazliet atdzesē. Kamēr buljons dziest, katliņā ar ūdeni ber zirņus un vāra 10 minūtes. Tad ūdeni nokāš, zirņiem pievieno buljonu, kausētu sieru, vārītus kartupeļus, sakapātas piparmētras un baziliku. Visu sablendē, līdz veidojas viendabīga masa. Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigiem zirnīšiem.