Fotorecepte. Pica bez siera – vienkāršs un gards ēdiens soli pa solim

Šī pica ir vegāniska un veselīgāka par standarta picām, jo galvenokārt sastāv no dārzeņiem, bet siera vietā likts lietā tofu. Ideāla, lai pacienātu draugus vai arī nedalītos un apēstu vienatnē.

Ar šo daudzumu pietiks 1–2 personām, bet tas ir subjektīvi un atkarīgs no katra apetītes apmēriem.

Sastāvdaļas:

  • 260 grami picas mīklas – var gatavot pats vai ņemt gatavu
  • 1 neliels cukīni
  • 1 mazs sīpols
  • 2–3 tomāti
  • puse baklažāna
  • 2 marinēti gurķi
  • 1 kūpināts tofu (100 grami; derēs arī parastais tofu)
  • 2–3 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta vai krējuma, var ņemt vegānisku jogurta versiju. Var likt arī ierasto picas bāzi – tomātu mērci, atkarīgs no tā, kas tobrīd kārojas visvairāk;
  • garšvielas pēc izvēles; var pievienot maltus piparus, kaltētu oregano un rauga pārslas.

Pagatavošana soli pa solim fotogrāfijās:

Mīklu uzliek uz cepampannas, atlaidina, ja ir no saldētavas.

Apcep baklažānu. Uz pannas ir ātrāk, bet var arī krāsnī.

Sagatavo pārējos dārzeņus – sagriež plānās šķēlītēs cukīni, sagriež tomātu un sīpolu.

Sagatavo picas pamatni – noziež ar krējumu vai tomātu mērci, vai vegānisko jogurtu.

Kārto uz picas dārzeņus, kā pašam patīk. Var sākt ar sīpoliem, kam pa virsu liek cukīni.

Virs cukīni kārto iepriekš izcepto baklažānu, virs kura sadrupina kūpināto tofu.

Turpina kārtojumu ar tomātu un marinēto gurķi. Pa virsu liek garšvielas pēc izvēles.

Liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī 220 grādos aptuveni 25 minūtes. Kad pica gatava, uzber rauga pārslas (nav obligāti), var dekorēt ar svaigu baziliku.

Dārzeņus var izvēlēties katrs pēc savas gaumes un pēc tā, ko var atrast ledusskapī vai dārzā. Krējuma vietā var likt ierasto tomātu mērci. Ja šķiet, ka bez siera nav "tas", var likt arī sieru. Brīva vaļa fantāzijai! Lai labi garšo!

Citas fotoreceptes

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti