Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Līga Broduža

Īstās latvju saimnieces. Ilze Mitāne

Sildoša jēra zupa uz ugunskura pēc «Īstās latvju saimnieces» receptes

Sildoša un sātīga jēra zupa uz ugunskura var būt labs veids, kā atvilināt radus un draugus uz kādu rudenīgu lapu sagrābšanas talku vai vienkārši brīvdienu satikšanos. Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Ilze Mitāne pastāstīja, kādā veidā iecienījusi gatavot šo zupu. Iedvesmojies!

Sāk ar buljona gatavošanu ­­– uz 20 litru katlu vajadzēs vismaz 10 litru buljona no jēra zupas izlases (3-4 kilogrami), kā arī garšaugus pēc izvēles, divus sīpolus, palielu ķiploka galviņu, piparus.

Jēra kauliņu buljonu vāra vismaz 3-4 stundas, līdz gaļa viegli atdalās no kauliem. Nokāš buljonu, gaļu atdala no kauliem un sagriež smalkāk. Ja ir tāda iespēja, buljonu vēlams atdzesēt un atdzisušam noņemt tauku kārtiņu, kas ir sacietējusi augšpusē.

Zupai nepieciešams:

  • 2 kilogrami burkānu
  • 2,5 kilogrami kartupeļu
  • 350 grami konservētu tomātu gabaliņos
  • 200 grami tomātu pastas
  • 500 grami zaļo lēcu
  • Sāls, pipari

Pagatavošana:

Iepriekš savārītajā buljonā liek sagrieztus burkānus. Kad tie mazliet apvārījušies, pievieno zaļās lēcas, pēcāk liek klāt kartupeļus. Kad kartupeli jau gandrīz mīksti, pieliek sasmalcinātos tomātus un tomātu pastu. Pašu pēdējo ieliek novārīto jēra gaļu. Pieliek sāli, piparus.
Pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem (lociņi, pētersīļi), marinētiem čili pipariem un krējumu.

Visas latvju saimnieču receptes


 

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti