Rāznas ezera zivju zupa
Nepieciešams:
(no šāda produktu daudzuma sanāks 10 porcijas)
- 5 Rāznas ezera zivis
- 2 vidēja izmēra zuši
- 4 burkāni
- 10 kartupeļi
- Sīpolloki
- Dilles
- Pētersīļi
- Sāls
- Pipari
- 100 g šmakovkas
Pagatavošana:
Ezera zivis notīra un ietin marles saišķītī. Zuti notīra un sagriež nelielos gabalos. Visu liek verdošā ūdenī un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes. Ezera zivju saišķīti izņem un atdzesē, pēc tam zivis atbrīvo no ādas un asakām. Katlā pie zuša pieliek notīrītus un palielos gabalos sagrieztus burkānus. Vāra un pēc 10 minūtēm pievieno nomizotus un palielos gabalos sagrieztus kartupeļus. Kad tie jau gandrīz mīksti, pieber zivju gaļu, sakapātus sīpollokus, dilles un pētersīļus, sāli un piparus. Pirms pasniegšanas pielej šmakovku un iemērc pagales galu. Pasniedz ar krējumu.
KONTEKSTS:
Zutim patiešām būtu jābūt delikatesei, jo šīs zivs pastāvēšana ir apdraudēta. Šogad Pasaules Dabas fonds (PDF), turpinot kampaņu par atbildīgu zivju patēriņu, pat aicinājis atteikties no Eiropas zušu (Anguilla anguilla) patēriņa.