Sastāvdaļas:
- 400 gramu smalkā bulgura
- 2 sīpoli
- 5 daiviņas ķiploka
- 5 gatavi tomāti
- 400 gramu labas kvalitātes liesas liellopa maltās gaļas
- 3 tējkarotes granātābolu sīrupa
- fermentēts čili (var aizstāt ar maisījumu – 50 ml vīnogu etiķa un tējkarote čili pārslu)
- 2 ēdamkarotes sarkano piparu pastas
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- Ēdamkarote malta kumina
- Ēdamkarote sumaka garšvielas
- Buntīte svaigu pētersīļu
- Romiešu salātu lapas
- 2–3 lavaši
- nedaudz olīveļļas
- 2 citroni
Pagatavošana:
-
Tomātus, sīpolus un ķiplokus smalki sakapā vai sarīvē uz rīves.
-
Fermentētā čili iemaisa tomātu un paprikas pastas.
-
Bulguru ber bļodā, pievieno tomātus, sīpolus, nedaudz olīveļļas, abu pastu un fermentētā čili maisījumu un sāk mīcīt. Mīca vismaz 10 minūtes.
-
Tad pievieno gaļu, sakapātu ķiploku, kuminu un turpina mīcīt. Mīca intensīvi, lai visas garšas sajaucas kopā un masa kļūst vijīga kā tāda mīkla.
-
Visbeidzot pievieno granātābolu sīrupu, sumaku un vēl mīca. Kopā jāmīca vismaz 40 minūtes.
-
Atstāj aukstumā garšām savilkties.
-
Pasniedz uz svaigām romiešu lapām, pārslacītu ar citrona sulu vai ietītu lavašā kopā ar svaigu sīpolu, tomātu, zaļumiem, salātlapām.