Iekodies

Iekodies. Latvijas gruzīni

Iekodies

Iekodies. Lībieši

Iekodies. Latvijas turki

Kā mājās pagatavot turku iecienīto liellopu tartara līdzinieku «Çiğ köfte»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Klasisks turku ēdiens, sava veida liellopu tartara versija, tikai daudz bagātāka ar garšvielām. Parasti to pasniedz kā uzkodu uz svaigām romiešu salātu lapām vai satītu lavašā, kas bagātīgi ierīvēts ar garšvielām un olīveļļu. Çiğ köfte gatavošana prasa laiku un arī spēku, tādēļ to parasti gatavo uzreiz daudz.

Sastāvdaļas:

«Çiğ köfte» lavašā.
«Çiğ köfte» lavašā.

  • 400 gramu smalkā bulgura
  • 2 sīpoli
  • 5 daiviņas ķiploka
  • 5 gatavi tomāti
  • 400 gramu labas kvalitātes liesas liellopa maltās gaļas
  • 3 tējkarotes granātābolu sīrupa
  • fermentēts čili (var aizstāt ar maisījumu – 50 ml vīnogu etiķa un tējkarote čili pārslu)
  • 2 ēdamkarotes sarkano piparu pastas
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • Ēdamkarote malta kumina
  • Ēdamkarote sumaka garšvielas
  • Buntīte svaigu pētersīļu
  • Romiešu salātu lapas
  • 2–3 lavaši
  • nedaudz olīveļļas
  • 2 citroni

Pagatavošana:

  1. Tomātus, sīpolus un ķiplokus smalki sakapā vai sarīvē uz rīves.

  2. Fermentētā čili iemaisa tomātu un paprikas pastas.

  3. Bulguru ber bļodā, pievieno tomātus, sīpolus, nedaudz olīveļļas, abu pastu un fermentētā čili maisījumu un sāk mīcīt. Mīca vismaz 10 minūtes.

  4. Tad pievieno gaļu, sakapātu ķiploku, kuminu un turpina mīcīt. Mīca intensīvi, lai visas garšas sajaucas kopā un masa kļūst vijīga kā tāda mīkla. 

  5. Visbeidzot pievieno granātābolu sīrupu, sumaku un vēl mīca. Kopā jāmīca vismaz 40 minūtes.

  6. Atstāj aukstumā garšām savilkties.

  7. Pasniedz uz svaigām romiešu lapām, pārslacītu ar citrona sulu vai ietītu lavašā kopā ar svaigu sīpolu, tomātu, zaļumiem, salātlapām. 

Citas raidījuma "Iekodies" receptes

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti