Palīgos Purmalis ņēma gan vietējo zvejnieku, lai tiktu pie paprāvas līdakas, gan savu kolēģi Jāni Brūveri – lai tiktu ar visu galā savā dabas virtuvē. Rezultātā tapa austeres, sēņu putas, cūkgaļas ribiņas ar štovētu kāpostu biezeni, cepti āboli ar rīsu pudiņu, kā arī Lielauces ezera līdaka, cepta folijā, ar violetajiem puķkāpostiem, cidoniju Holandes mērci un blanšētā fenheļa salātiem.
Sēņu putas – recepte
Sastāvdaļas:
- 200 g saldā krējuma
- 100 g sviesta
- Sāls
- Kaltēts baraviku pulveris
Gatavošana:
- Lai uztaisītu putas, ir nepieciešams sifona balons, kurā var iepildīt NO2 gāzi ar maziem baloniņiem.
- Katliņā uzsilda 200 g saldā krējuma, 100 g sviesta, nedaudz sāls un 1 ēdamkaroti kaltētu baraviku pulvera. To visu samaisa un pilda sifonā.
- Uzpilda 0,5 l lielo sifonu ar diviem baloniņiem gāzes, sakrata sifonu uz pilda putas mazos trauciņos.