Sastāvdaļas:
- 250 grami turku zirņu miltu. Ja miltu nav pie rokas, bet ir turku zirņi (nevārīti), tos var samalt jaudīgā virtuves kombainā vai kafijas dzirnaviņās, un – voilā! – turku zirņu milti gatavi.
- 1 litrs ūdens
- 1 ķiploka daiviņa vai ķiploku garšviela
- 2 ēdamkarotes eļļas (liku olīveļļu)
- šķipsna sāls
Pagatavošana soli pa solim fotogrāfijās:
Palielā katlā lej ūdeni, pievieno ķiploka daiviņu (vai garšvielu), sāli un divas ēdamkarotes eļļas.
Kad ūdens sāk vārīties, noņem no uguns un pievieno turku zirņu miltus, lēnām un visu laiku maisot.
Kad milti iesūkuši visu ūdeni, katliņu liek atpakaļ uz lēnas uguns. Ja masa šķiet pārāk kunkuļaina, var ātri sablenderēt ar rokas blenderi. Man nebija šoreiz blendera, kunkuļus atstāju, un tie mums netraucēja.
Nepārtraukti maisot, silda aptuveni 10 minūtes līdz masa kļuvusi bieza. Iegūto masu lej traukā pēc izvēles, kuru pēcāk liek ledusskapī sacietēt uz vismaz divām stundām.
Masai virsū uzliek pārtikas plēvi, lai nerodas cieta virskārta.
Kad masa sacietējusi, ņem ārā no ledusskapja un trauka, griež vēlamajās formās: kubiciņos, gabaliņos, kā frī kartupeļus.
Uz pannas lej gana daudz eļļas. Kad tā sakarsusi, apcep panisse līdz zeltainumam. Gatavs! Ēdam un cienājam citus!
Citas fotoreceptes