Vasaras garša. Ar malto gaļu pildīta paprika

Kad veikalos parādās pirmās baltās paprikas, ir laiks tās pildīt ar malto gaļu un ēst gardu muti. Šis ēdiens prasa zināmas pūles, bet rezultāts būs tā vērts – pilns katls ar izcili aromātiskām un gardām paprikām.

Nepieciešams

  • 400 grami maltās gaļas
  • 8–10 līdzīga izmēra baltās paprikas
  • 1 glāze rīsu
  • 1 ola
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 tomāts
  • 2–3 daiviņas ķiploka
  • 2,5 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes krējuma vai bezpiedevu jogurta
  • sāls, pipari
  • dilles vai citi zaļumi pēc izvēles
  • eļļa cepšanai

Gatavošana

Rīsus noskalo un liek vārīties vienā glāzē ūdens – vāra tik ilgi, kamēr viss ūdens ir sasūcies. Rīsus ir svarīgi vārīt tieši tādā ūdens daudzumā, lai tie nekļūtu pārāk mīksti un neizjuktu – tie turpinās gatavoties un uzsūkt mitrumu, kad būs jau sapildīti paprikā.

Kamēr rīsi vārās, uz pannas eļļā apcep sakapātu sīpolu un ķiplokus. Noskalo paprikas, nogriež cepurītes tā, lai gatavošanas laikā tās varētu uzlikt paprikai virsū, iztīra sēklas. Pacietīgākie var iztīrītās paprikas arī noblanšēt karstā ūdenī – tā var izvairīties no iespējamās rūgtās piegaršas. Steidzīgajiem un nepacietīgajiem – būs labi tāpat.

 Kad rīsi izvārīti, tos noskalo aukstā ūdenī un notecina. Lielā bļodā liek malto gaļu, olu, apceptos sīpolus un ķiplokus, rīsus, pievieno sāli, piparus un pēc izvēles – sakapātus zaļumus. Visu samaisa un pilda paprikās – nevajag tās visas piestūķēt pilnas līdz malai, jāatstāj vieta, kur uzbriest rīsiem. Uzliek paprikām atpakaļ micītes un vertikāli saliek katlā.

Sapildītas paprikas katlā
Sapildītas paprikas katlā

Sarīvē burkānu un sasmalcina tomātus – liek katlā pie paprikām. Lej iekšā ūdeni tā, lai kādi trīs centimetri no paprikas nebūtu ūdenī – tas ir svarīgi, lai gatavošanas laikā pildījumā nesasmeltos ūdens. Paprikas vāra uz nelielas liesmas apmēram 45 minūtes.

Paprikas izsautētas
Paprikas izsautētas

Gatavās paprikas izņem no katla, iekšā paliek šķidrums ar tomātiem un burkāniem, no tā var pagatavot miltu mērci.

Šķidrums, kur sutinājās paprikas
Šķidrums, kur sutinājās paprikas

Krūzītē ar aukstu ūdeni iemaisa 2,5 ēdamkarotes miltu, pielūko, lai visi kunkuļi būtu izmaisīti, un lej iekšā katlā. Uz lēnas liesmas sildot, kārtīgi maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno pāris ēdamkarotes krējuma vai bezpiedevu jogurta, sāli, piparus un maisa, kamēr mērce uztumējas.

Miltu mērce gatava
Miltu mērce gatava

Veselīgākā dzīvesveida piekritēji miltu mērces gatavošanu var izlaist – paprikas un piedevas var apslacīt arī vienkārši ar šķidrumu, kas palicis pēc sutināšana. Būs liesi, bet gardi tāpat.

Pasniedz kopā ar jaunajiem kartupeļiem un kādiem svaigajiem salātiem. Pārkaisa ar dillēm un ēd laimīgs!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti