Trīs brūkleņu ievārījuma versijas. Receptes no pagātnes

Viena no Latvijas atvasaras un rudens garšām nenoliedzami ir brūklenes. Saldi rūgtenās ogas Latvijas virtuvē bijušas cieņā izsenis, to pierāda arī brūkleņu ievārījumu izlase izdevuma "Zeltene" 1934. gada 1. septembra numurā. Izmēģini kādu no senajām receptēm arī savā virtuvē!

Brūkleņu ievārījums

Brūklenes. Ilustratīvs attēls
Brūklenes. Ilustratīvs attēls

 

Nepieciešams

  • 2 litri (l) brūkleņu
  • 1 kg cukura,
  • 1/2 l ūdens,
  • kanēlis vai krustnagliņas

Pagatavošana

Cukuru ar ūdeni savāra sīrupā, ieber nomazgātas ogas un vāra uz lēnas uguns, līdz ogas kļūst caurspīdīgas. Ievārījumu vēl karstu sapilda burkās.

 

Brūkleņu un ābolu ievārījums

Brūkleņu un ābolu ievārījums. Ilustratīvs attēls
Brūkleņu un ābolu ievārījums. Ilustratīvs attēls

Nepieciešams

  • 3 l brūkleņu
  • 1–1,5 kg cukura
  • 1,5–2 kg notīrītu ābolu

Brūkleņu masu uzvāra, pieliek cukuru, brīdi pavāra, tad pievieno ābolus un vāra, līdz tie gandrīz sašķīst. Karstu sapilda burkās.

 

Brūkleņu ievārījums ar ķirbi

Brūkleņu ievārījums. Ilustratīvs attēls
Brūkleņu ievārījums. Ilustratīvs attēls

Nepieciešams

3 l brūkleņu

1 kg ķirbja

1,5 kg cukura

Citrona miziņa

Kanēlis vai krustnagliņas

Pagatavošana

Brūklenes savāra, izdzen caur sietu. Ķirbjus nomizo, sagriež vienādos gabaliņos, pārlej ar brūkleņu sulu un atstāj vienu divas dienas. Pēc tam sulu nolej, uzvāra, pievieno cukuru un garšvielas (citrona miziņu, kanēli vai krustnagliņas), tad ieliek ķirbjus un vāra, līdz tie kļūst caurspīdīgi, bet vēl nav sašķīduši. Karstu sapilda burkās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti