Nepieciešams:
- 600 grami jaunlopa mīkstuma
- 200 grami prosciutto crudo vītinātā šķiņķa
- Sauja svaigas salvijas
- 100 grami sviesta
- 100 ml sausa baltvīna
- 100 grami kviešu miltu
- Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- Zobu bakstāmie kociņi
Pasniegšanai:
- 1 kilograms ar visu mizu novārītu jauno kartupeļu
- 2 svaiga rozmarīna zariņi
- 30 grami sviesta
- 30 ml olīveļļas
Pagatavošana:
-
Gaļu izklapē ļoti plāni.
-
Katru gaļas šķēli nopanē miltos no abām pusēm. Tad ar zobu bakstāmā kociņa palīdzību sastiprina kopā gaļu, prosciutto šķiņķi un salvijas lapiņu.
-
Pannā izkausē sviestu un no abām pusēm apcep gaļu. Kad gaļa gatava, pannas saturam pievieno baltvīnu un to nedaudz novāra, lai iztvaiko alkohols.
-
Pannas saturu pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.
-
Gaļu noņem no pannas servējamā šķīvī un pārlej ar pannā atlikušo šķidrumu.
-
Pagatavo kartupeļus. Pannā izkausē sviestu, pievieno arī olīveļļu. Ber iekšā kartupeļus un rozmarīna zariņus un visu sacep zeltaini brūnu.
-
Pasniedz gaļu un kartupeļus porciju šķīvjos. Klāt labi garšo svaigs un sauss baltvīns.