Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Ivetu skatītāji iepazina septītajā sezonā. Viņa saimnieko zvejnieku sētā "Dieniņas" Tukuma novada Engures pagastā.
Zupai nepieciešams:
- Kaltētas butes
- Sīpoli
- Ķiploki
- Zaļumi
- Lauru lapas
- Melnie pipari
- Sāls
- Burkāni
- Kartupeļi
- Sviests
Pagatavošana:
Izlupina kaltētas butes, atbrīvojot tās no galvām, ādas, asakām un spurām.
Rupji sagriež sīpolus un ķiplokus un vāra garšaugu buljonu, pieliekot zaļumus, lauru lapas, melnos piparus un sāli. Kad buljons vārījies 10 līdz 15 minūtes, pievieno nomizotus un sagrieztus burkānus un kartupeļus. Vāra, kamēr burkāni un kartupeļi ir mīksti. Pusi kartupeļu no katla izzvejo un bļodiņā kopā ar sviestu sastampā, līdz veidojas viendabīga masa. To liek atpakaļ zupas katlā, pieber izlupinātās butes un uzvāra. Katlam uzliek vāku, ļauj zupai 20 minūtes savilkties.
Pirms pasniegšanas uzkaisa svaigas sakapātas dilles.