Šīs receptes realizēšanai izmantoju virtuves kombainu. Kūku var pagatavot arī bez ierīces, jaucot sastāvdaļas bļodā. Kūkas virskārtas (krēma) pagatavošanai gan būs nepieciešams blenderis.
Nepieciešams:
- 200 grami rīvētu burkānu
- 230 grami augu (vai govs) piena
- 125 grami ābolu biezeņa
- 250 grami miltu
- 60 grami cukura (izmantoju nerafinētu cukurniedru cukuru)
- 60 grami kokosriekstu eļļas
- 1 paciņa (~7–10 grami) cepamā pulvera
- 1 tējkarote malta kanēļa
- ½ tējkarote vaniļas pulvera
- 1 šķipsna malta muskatrieksta
Virskārtai nepieciešams:
- 100 grami Indijas riekstu
- 70 grami augu (vai govs) piena
- 50 grami agaves vai kļavu sīrupa
- 30 grami margarīna vai sviesta
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- ½ tējkarote malta ingvera
- šķipsna vaniļas pulvera
- dekorēšanai: valrieksti, žāvētas ogas (te dzērvenes)
Pagatavošana:
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Virtuves kombainā liek izkausētu kokosriekstu eļļu, ābolu biezeni un pienu, sajauc. Pievieno miltus, cepamo pulveri, cukuru, garšvielas, sajauc. Pievieno rīvētos burkānus, sajauc. Iegūto mīklu liek kūkas formā, izlīdzina. Liek cepties iepriekš uzsildītajā krāsnī aptuveni 45 minūtes. Kūka gatava, kad, iedurot naža galu, tas iznāk sauss. Pirms izņemšanas no formas ļauj kūkai atdzist.
Pagatavo krēmu:
Noskalo Indijas riekstus. Liek krūzē vai citā traukā, aplej ar verdošu ūdeni, atstāj uz aptuveni 15 minūtēm. Nokāš Indijas riekstus, liek virtuves kombainā kopā ar pārējām virskārtas sastāvdaļām. Maļ vairākas reizes, pa vidam apturot virtuves kombainu un nokasot maliņas. Maļ, līdz krēms ir krēmīgs un bez gabaliņiem. Krēmu liek ledusskapī uz aptuveni 20 minūtēm. Smērē uz atdzisušās burkānkūkas, izlīdzina. Dekorē ar riekstiem un ogām. Kūku uzglabā ledusskapī.
Citas fotoreceptes