Ielūkoties Gunitas ikdienā var raidījuma "Īstās latvju saimnieces" jaunās sezonas pirmajā sērijā. Aktīvā un nenogurdināmā kurzemniece pati izvēlējās būt pirmā, kura savā sētā uzņems pārējās sešas saimnieces. Viņām par godu "Alejās" dzied Rucavas etnogrāfiskais ansamblis, muzicē Rucavas lauku kapela, bet Gunita galdā ceļ pašas ceptu maizi ar tradicionālo Rucavas balto sviestu, uz oglēm ceptu siļķi un maizes zupu jeb, kā saka Dienvidkurzemē, biguzi.
Biguzis jeb maizes zupa
Nepieciešams:
- 600 g rupjmaizes,
- 8 glāzes ūdens,
- 100 g žāvētu augļu,
- 50 g makaronu (mazie),
- cukurs,
- kanēlis,
- putukrējums,
- brūkleņu ievārījums.
Pagatavošana:
Nobriedušas rupjmaizes šķēles cepeškrāsnī apbrūnina, pārlej ar verdošu ūdeni un slēgtā traukā atstāj uz stundu.
Pēc tam izmirkušo maizi izberž caur sietu un uzvāra. Atsevišķā katlā vāra noskalotus, izmērcētus žāvētos augļus. Atsevišķi vāra makaronus. Kad augļi un makaroni mīksti, tos nokāš un pievieno maizes masai.