Jāņogu un ābolu čatnijs. Pikanta piedeva gaļai vai sieram

No jāņogām un āboliem var pagatavot ne tikai saldu ievārījumu, ko ēst pie pankūkām, bet arī pikantu mērci sāļiem ēdieniem – ja pievieno sīpolu, ingveru un etiķi. Čatnijs labi garšos pie gaļas, siera un citiem sāļiem ēdieniem.

Nepieciešams 

  • 1 kg jāņogu
  • 0,5 kg ābolu (svars mizotiem un iztīrītiem)
  • 350 g sīpolu
  • 3–4 cm gara ingvera sakne (var nelikt, ja vēlas maigāku mērci)
  • 200 ml ābolu etiķa
  • 1 citrona sula
  • 1,5 kg cukura vai 750 g ievārījuma cukura
  • 1 tējkarote rupjā sāls

Pagatavošana 

Jāņogas noskalo, attīra no kātiņiem. Ābolus nomazgā, nomizo, izņem serdes un sasmalcina nelielos gabaliņos. Sīpolus nomizo un sīki sasmalcina. Ingveru nomizo un sarīvē uz smalkas rīves. Jāņogas, ābolus, sīpolus un ingveru sajauc ar cukuru, sāli un etiķi, pievieno izspiestu citrona sulu. Visu vāra uz nelielas liesmas aptuveni 2,5–3 stundas, kamēr čatnijs sabiezē. Ja šķiet, ka tas nav gana biezs, uzgriež lielāku uguni un, visu laiku maisot, ļauj šķidrumam iztvaikot, līdz sasniegta vēlamā konsistence. Čatniju liek tīrās burkās, aizvāko, ļauj pastāvēt otrādi līdz nākamajai dienai un tad pievieno vēsā vietā citiem ziemas krājumiem.

 

Vēl par marinēšanu

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti