Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Sirsnīgo Sandru Icaku skatītāji iepazina raidījuma sestajā sezonā. Viņa saimnieko Bauskas novada piemājas saimniecībā "Padegas", kur audzē rabarberus, melones, arbūzus, smiltsērkšķus un vēl daudz ko citu.
Vafelei nepieciešams:
- 5 olas
- Pusotra glāze miltu
- 1 glāze cukura
- 100 grami sviesta
- 100 ml ūdens
- Vaniļas cukurs
Pagatavošana:
Sakuļ olas ar cukuru, pievieno mazliet vaniļas cukura, pieliek mīkstu sviestu, iesijā miltus, pievieno ūdeni un kārtīgi samaisa. Uzkarsē vafeļu pannu, lej ēdamkaroti mīklas un aizver vafeļu pannas vāku, nedaudz piespiežot. Cep zeltaini brūnas. Karstas vafeles uzreiz veido iecerētajā formā – liek vafeli uz apgāztas burciņas, pa virsu liek bļodiņu, lai vafele iegūst bļodiņas formu, un ļauj sacietēt. Pilda ar arbūza un melones gabaliņiem un pasniedz kopā ar aveņu sorbetu.
Aveņu sorbetam nepieciešams:
- 500 grami aveņu
- 1 kilograms cukura
- 1 litrs ūdens
Pagatavošana:
Ūdenī ber cukuru un vāra sīrupu. Atdzesē. Sablendē avenes un izkāš caur sietu. Ogu masu sajauc ar cukura sīrupu (uz 500 gramiem ogu nepieciešami 250 mililitri sīrupa, atlikušo no uzvārītā var atstāt nākamajiem sorbetiem). Lej aukstumizturīgā traukā un liek saldētavā. Ik pēc pusstundas apmaisa, līdz sorbets ir pilnībā sastindzis.
Lai sorbetu būtu vieglāk sadalīt, pirms pasniegšanas to nedaudz patur istabas temperatūrā.
Citas latvju saimnieču receptes