Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Sirsnīgo Sandru Icaku skatītāji iepazina raidījuma sestajā sezonā. Viņa saimnieko Bauskas novada piemājas saimniecībā "Padegas", kur audzē rabarberus, melones, arbūzus, smiltsērkšķus un vēl daudz ko citu.
Pankūkām nepieciešams:
- 1 kilograms kartupeļu
- 2 olas
- 1 sīpols
- Sāls
- Eļļa
Pagatavošana:
Kartupeļus sarīvē smalkās skaidiņās, pievieno olas, sakapātu sīpolu un sāli pēc garšas. Masu rūpīgi samaisa un no iegūtās mīklas saeļļotā pannā cep nelielas, zeltaini brūnas pankūciņas. Pirms pasniegšanas pankūciņas mazliet patur uz papīra dvieļa, lai tajā sasūcas liekā eļļa. Dekorē ar svaigā siera krēmu un foreļu ikriem.
Daži knifi:
- Lai kartupeļu masa nekļūtu pelēcīga, tūlīt pēc sarīvēšanas tai pievieno mazliet karsta piena.
- Jo sausāka būs rīvēto kartupeļu masa, jo stingrākas sanāks pankūkas – tāpēc pēc sarīvēšanas var nospiest/noliet lieko šķidrumu, bet trauka dibenā nogulsnējušos cieti pievienot atpakaļ mīklai.
Svaigā siera krēmam nepieciešams:
- 200 grami svaigā siera jeb krēmsiera
- 1 ēdamkarote mārrutku
- Citrons
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana:
Bļodiņā samaisa svaigo sieru, mārrutkus, pierīvē mazliet citrona mizu un pēc vajadzības pievieno sāli un piparus. Iegūto masu pilda konditorejas maisiņā un dekorē katru kartupeļu pankūciņu.